Hoppa till huvudinnehåll
  • Kontakta oss
  • Press/media
  • In English
Hem
  • Hem
  • Måltidspersonal
  • Skolledare
  • Kostchef
  • Pedagog
  • Elev
  • Förälder
  • Beslutsfattare
  • Goda exempel!

Skolmaten kan nå socioekonomiskt utsatta grupper

Skolan har en unik möjlighet att nå ut till alla barn och ungdomar oavsett socioekonomisk situation i hemmet. Att lägga en grund för bra matvanor. Öka chanserna till en bättre hälsa och minska riskerna för folksjukdomar.

 

Att lägga en bra grund med hälsofrämjande levnadsvanor tidigt i människors liv är en vinst både för individen, skolan och samhället.
Det finns en rad folksjukdomar som har koppling till matvanor och görs satsningar på framtida generationer så ökar chanser för bättre folkhälsa och samtidigt minskar risken för framtida samhällskostnader.

Läs mer om hur barn och ungdomars matvanor kan påverkas av föräldrarnas utbildningsnivå och skolmåltidsverksamheten kan vara en stödjande miljö för utveckling av goda kostvanor, tillsammans med källhänvisning HÄR.

 

Kom igång!

  • Logga in
  • Skapa konto för skola
  • Skapa konto för kommun
Följ @SkolmatSverige

Läs mer

  • Bakgrund till SkolmatSverige
  • Våra kartläggningar
  • Hur fungerar verktyget?
    • Stödmaterial
    • Goda exempel
    • Användarvänlighet
    • Kommunfunktionen
    • Konsumtionsmätning
    • Vad tycker matgästerna?
  • Fakta från andra källor
  • Vad är bra skolmat?
    • Skolans ansvar
  • Skolmat i Sverige - då
  • Kalendarium
  • Viktiga länkar
  • Frågor och svar
  • Nyhetsarkiv

Aktuella resultat

  • Riksnivå - användare
  • Riksnivå - skolmåltidens kvalitet
  • Länsnivå - tabeller
  • Länsnivå - karta
  • Kommunnivå - tabeller
  • Kommunnivå - karta

info@skolmatsverige.se © SkolmatSverige 2010-2021