Hoppa till huvudinnehåll
  • Kontakta oss
  • Press/media
  • In English
Hem
  • Hem
  • Måltidspersonal
  • Skolledare
  • Kostchef
  • Pedagog
  • Elev
  • Förälder
  • Beslutsfattare
  • Goda exempel!

Hur hållbara är era skolmåltider?

Utvärdera enkelt skolans konsumtion och svinn, livsmedelsval, avfall och andel ekologiska livsmedel med våra två miljöenkäter.

 

Vilken miljöbelastning har er skola? 

Skolmåltiderna bör vara hållbara och ta hänsyn till miljö och klimat i ett längre perspektiv. Därför är det viktigt att er skola gör medvetna val av livsmedel och avfallshantering för att belasta miljön så lite som möjligt. Fyll i enkäten Miljöpåverkan och utvärdera er skolas matsvinn och avfall, inklusive livsmedelsval och andel ekologiska livsmedel. 
 

Hur mycket matsvinn har er skola? 

Konsumtion och svinn räknar ut den genomsnittliga portionen och ger skolan information om total konsumtion och per matgäst, matsvinn, elev- och vuxennärvaro. Under en veckas tid kan skolan mäta serveringssvinn, tallrikssvinn och antal matgäster. Därtill kan skolan mäta kökssvinn, totalt eller i form av lagringssvinn, beredningssvinn och tillagningssvinn. 
 

Kom igång!

  • Logga in
  • Skapa konto för skola
  • Skapa konto för kommun
Följ @SkolmatSverige

Läs mer

  • Bakgrund till SkolmatSverige
  • Våra kartläggningar
  • Hur fungerar verktyget?
    • Stödmaterial
    • Goda exempel
    • Användarvänlighet
    • Kommunfunktionen
    • Konsumtionsmätning
    • Vad tycker matgästerna?
  • Fakta från andra källor
  • Vad är bra skolmat?
    • Skolans ansvar
  • Skolmat i Sverige - då
  • Kalendarium
  • Viktiga länkar
  • Frågor och svar
  • Nyhetsarkiv

Aktuella resultat

  • Riksnivå - användare
  • Riksnivå - skolmåltidens kvalitet
  • Länsnivå - tabeller
  • Länsnivå - karta
  • Kommunnivå - tabeller
  • Kommunnivå - karta

info@skolmatsverige.se © SkolmatSverige 2010-2021