Hoppa till huvudinnehåll
  • Kontakta oss
  • Press/media
  • In English
Hem
  • Hem
  • Måltidspersonal
  • Skolledare
  • Kostchef
  • Pedagog
  • Elev
  • Förälder
  • Beslutsfattare
  • Goda exempel!

Stödmaterial

På den här sidan hittar du olika informationsmaterial som är tänkta att underlätta för dig som vill komma igång med verktyget själv eller som vill hjälpa eller förklara för någon annan.

 

Kortfattad information/bilder - för dig som ska berätta om SkolmatSverige för någon annan

Bilden ovan visar nyckelord som man helst ska använda: Det är ett verktyg som hjälper skolor och kommuner att utvärdera och få en helhetsbild av måltidskvaliteten ur ett helhetsperspektiv, samt ger vägledning till förbättringar.

Att använda dessa ord kan underlätta för att få verktyget implementerat i din verksamhet. Att enbart kalla det för en enkät och inte nämna för användarna vad de får ut av det kan göra det lite svårare enligt vår erfarenhet. 

Här finns några fler bilder/"slides" i Pdf-format som sammanfattar det viktigaste med verktyget som du kan använda när du vill för att informera andra, antingen genom att visa på skärmen eller skriva ut. (Finns även som online-version). Bilden över nyckelorden ovan går också bra att ladda ner. (Högerklicka och välj sedan "Spara som...")

 

Informationsblad att dela/skriva ut - kortfattad information anpassad till olika målgrupper

Informationsblad till skolor - Sammanfattar verktyget, rapporten, arbetsmodellen och hur skolan kan använda det. Vänder sig till kökschefer och måltidsansvariga.

Informationsblad till pedagoger - Sammanfattar verktyget, hur skolan kan använda det och hur skolan kan intergrera skolmåltiderna i den pedagogiska verksamheten. Vänder sig till lärare.

Informationsblad till tjänstemän och huvudmän - Sammanfattar verktyget, rapporterna, arbetsmodellen och hur SkolmatSverige kan hjälpa kommuner och skolor i arbetet med bättre skolmåltider. Vänder sig till kostchefer och rektorer.

Informationsblad till beslutsfattare och politiker - Sammanfattar verktyget och hur SkolmatSverige kan hjälpa kommuner i arbetet med bättre skolmåltider. Vänder sig till beslutsfattare och politiker.
 

Checklistor att dela/skriva ut - underlättar när man ska sätta igång med utvärderingen

Underlag för att underlätta besvarande av frågor i SkolmatSveriges verktyg. Innehåller ett urval av frågorna som kan skrivas ut och i förväg fyllas i för hand. Rekommenderas särskilt för mottagningskök. 

För dig som vill förbereda kategorin...

  • Måltidsutbud
  • Näringsriktighet
  • Säker mat
  • Service och pedagogik
  • Miljöpåverkan
  • Organisation och styrning

- aktuellt dec 2018

 

Guider att dela/skriva ut - hjälper användare att komma igång med kontot/verktyget

Kom-i-gång-guide - Tipsa om denna enkel guide som leder och instruerar nya användare i arbetet med SkolmatSveriges verktyg. Användbar för en skola som ska använda verktyget för första gången eller för kostchefen att dela ut till sina skolor.

Vi har tidigare haft en längre manual ("Så använder ni SkolmatSveriges verktyg!") - en liten fördjupad guide för de som behöver lite mer hjälp med det tekniska. Hör av dig om du är intresserad i den!

 

Video om hur/varför man kan mäta konsumtion

Finns på sidan Konsumtionsmätning

Kom igång!

  • Logga in
  • Skapa konto för skola
  • Skapa konto för kommun
Följ @SkolmatSverige

Läs mer

  • Bakgrund till SkolmatSverige
  • Hur fungerar verktyget?
    • Stödmaterial
    • Goda exempel
    • Kommunfunktionen
    • Konsumtionsmätning
    • Vad tycker matgästerna?
  • Vad är bra skolmat?
    • Skolans ansvar
  • Skolmat och lärande
    • I undervisning
  • Kalendarium
  • Viktiga länkar
  • Frågor och svar
  • Nyhetsarkiv

Aktuella resultat

  • Riksnivå - användare
  • Länsnivå - tabeller
  • Länsnivå - karta
  • Kommunnivå - tabeller
  • Kommunnivå - karta

info@skolmatsverige.se © SkolmatSverige 2010-2019