Nyhetsarkiv

Glad sommar!

2021-06-24

Vi vill önska er en riktigt skön sommar och uppmuntrar er som arbetar att ta tillfället i akt att utvärdera och följa upp era skolmåltider. Supporten har stängt under vecka 27-31 och öppnar igen vecka 32.

Läs mer

Mer tid att fylla i enkäter för läsår 2020/21

2021-06-14

Till hösten ser vi fram emot att lansera SkolmatSveriges nya webbplats och enkätverktyg! Fram tills dess finns det nu mer tid att fylla i SkolmatSveriges alla enkäter för nuvarande läsår 2020/21 och ladda ned gamla och nya resultatrapporter under sommaren.

Läs mer

Maten i Sveriges ungdomars vardag

2021-06-11

Enligt Livsmedelsverkets kartläggning av matutbudet i ungdomars vardag konkurrerar skolmåltiden med närliggande snabbmatsrestauranger samt godis, kakor och läsk i skolkafeteriorna. Även representanter från Sveriges elev- och ungdomsorganisationer bekräftar att skräpmat är både billigare och mer tillgängligt än hälsosammare val. Eleverna önskar sig mer inflytande på skolmåltiderna och ett större matutbud.

Läs mer

Vi lyssnar på dig!

2021-05-27

Vi på SkolmatSverige jobbar just nu hårt med att lyssna på er användare genom att samla in värdefull feedback för att förbättra samt utveckla verktyget och webbplatsen.

Läs mer

Regeringsuppdrag för en hållbar livsmedelskonsumtion

2021-05-10

Regeringen ger Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram förslag till nationella mål med indikatorer för att ge en tydlig inriktning för arbetet med hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i Sverige.

Läs mer

Använd SkolmatSverige i Livsmedelsverkets kartläggning

2021-05-04

Nu kartlägger Livsmedelsverket de offentliga måltiderna och matsvinnet i landets kommuner. SkolmatSverige har tagit fram en guide som visar hur du enkelt kan använda resultatrapporten från vår enkät Konsumtion och svinn som underlag.

Läs mer

Redo för Livsmedelsverkets kartläggning av matsvinn?

2021-04-30

Nu under andra kvartalet av 2021 skickar Livsmedelsverket ut en enkät för att samla in siffror för matsvinn och det totala matavfallet inom bland annat skolan och förskolan.

Läs mer

Glöm inte att färdigställa läsårets enkäter och rapporter

2021-04-21

Vi vill passa på att påminna er alla att fylla i och avsluta alla pågående enkäter för läsåret 2020/21 i SkolmatSveriges verktyg och ladda ned era aktuella resultatrapporter senast vecka 23.

Läs mer

Jordbruksverkets rapport om hållbara livsmedelssystem

2021-04-12

Nyligen publicerade Jordbruksverket en rapport som presenterar pågående initiativ och ger förslag på åtgärder inom hållbara livsmedelssystem.

Läs mer

SkolmatSverige önskar er en härlig påsk!

2021-03-31

Supporten tar påskledigt och öppnar igen den 12 april. Våra enkäter är dock alltid tillgängliga så ta tillfället i akt och förbättra era skolmåltider...

Läs mer

Sidor