Nyhetsarkiv

SkolmatSverige önskar er en härlig påsk!

2021-03-31

Supporten tar påskledigt och öppnar igen den 12 april. Våra enkäter är dock alltid tillgängliga så ta tillfället i akt och förbättra era skolmåltider...

Läs mer

Ett nytt recept för hållbara skolmåltidssystem

2021-03-24

Livsmedelsverkets och Vinnovas projekt ”Ett nytt recept för skolmåltider” utforskar tillsammans med myndigheter och kommuner hur ett hållbart livsmedelssystem kan se ut.

Läs mer

Hur hjälper ni eleverna att skapa hälsosamma matvanor?

2021-03-04

Idag den 4 mars uppmärksammas World Obesity Day världen över i syfte att öka kunskap och minska stigma kopplat till övervikt och fetma.

Läs mer

Erbjuds matgästerna valmöjlighet och god kvalitet?

2021-02-24

Ta hjälp utav våra tre matenkäter och arbeta systematiskt för att säkerställa och utveckla skolmåltidens kvalitet enligt gällande skollag.

Läs mer

Hur är skolmåltidens kvalitet, miljö och organisation?

2021-02-17

Med stöd av våra skolenkäter kan ni utvärdera och utveckla skolans måltidsmiljö, måltidsverksamhet och nöjdheten hos matgästerna.

Läs mer

Hur hållbara är era skolmåltider?

2021-02-12

Utvärdera enkelt skolans konsumtion och svinn, livsmedelsval, avfall och andel ekologiska livsmedel med våra två miljöenkäter.

Läs mer

Så påverkas eleverna av de ändrade skolmatsrutinerna

2021-02-08

Skolmatsexperten Ulrika Backlund från Livsmedelsverket berättar i en intervju med SVT Nyheter om hur anpassningar av skolmåltiderna påverkar eleverna.

Läs mer

SkolmatSverige i Stockholms stads årliga uppföljning

2021-01-25

Just nu använder Stockholms stad vårt verktyg i en obligatorisk uppföljning av skollagens krav på näringsriktiga skolmåltider.

Läs mer

Skolmaten är dagens viktigaste måltid för många barn

2021-01-11

– Skolmaten är en väldigt viktig måltid, speciellt för dem som har sämre matvanor hemifrån, säger professor i folkhälsovetenskap Liselotte Schäfer Elinder från CES i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Läs mer

Erbjuds eleverna näringsriktiga skolmåltider?

2021-01-04

Ta hjälp utav våra tre matenkäter och arbeta systematiskt för att säkerställa och utveckla skolmåltidens kvalitet enligt gällande skollag.

Läs mer

Sidor