Nyhetsarkiv

God jul och ett gott nytt år!

2020-12-18

Vi tackar för året som har gått och önskar er alla en riktig fin jul- och nyårshelg. SkolmatSveriges support tar julledigt och är tillbaka 11 januari.

Läs mer

SVTs nyhetsinslag om vikten att lyssna på eleverna

2020-11-27

Hur viktig är skolmaten? Ska skolan lyssna på sina elever? Vi reder ut aktuella frågor och vikten av ett systematiskt kvalitetsarbete i en intervju med SVT.

Läs mer

Skolmaten kan nå socioekonomiskt utsatta grupper

2020-11-13

Skolan har en unik möjlighet att nå ut till alla barn och ungdomar oavsett socioekonomisk situation i hemmet. Att lägga en grund för bra matvanor. Öka chanserna till en bättre hälsa och minska riskerna för folksjukdomar.

Läs mer

Passa på att besvara våra enkäter under Höstlovet!

2020-10-23

Supporten har stängt under Höstlovet och återkommer v 45. Men du kan när som helst logga in, besvara våra enkäter och fortsätta ert viktiga arbete med att förbättra skolmåltiderna!

Läs mer

Offentliga måltidens dag 15/10!

2020-10-15

Skolmat gör skillnad! I dag serveras omkring 3 miljoner offentliga måltider i Sverige. Att skolmat är viktig tycker de flesta, men kan i vissa delar av världen även bidra till att människor lyfts ur fattigdom och vara en avgörande faktor för människors framtid.

Läs mer

Internationella matsvinnsdagen 29/9!

2020-09-29

Visste du att en tredjedel av all mat som produceras i världen hamnar aldrig i någons mage? Det är ett enormt slöseri med resurser och miljö. Få ökad svinnsikt med hjälp utav vårt digitala verktyg dagen till ära!

Läs mer

Missa inte Offentliga måltidens dag!

2020-09-07

Torsdag 15/10 är en inspirerande dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet kan engagera och visa upp sina verksamheter på olika sätt.

Läs mer

Vikten av skolmåltiden påvisas i nationell studie!

2020-08-31

En nationell representativ studie med data från 69 grundskolor mellan årskurs 5 och 8 visar att skolmåltiden har positiv inverkan på svenska barns matintag.

Läs mer

Hjälp oss att bli ännu bättre!

2020-08-24

SkolmatSverige ska uppdatera webbplatsen och enkätverktyget. Vi är därför mycket glada om du som användare tar dig tid att besvara några enkla frågor om hur vi fungerar i dag!

Läs mer

Många unga äter för lite frukt och grönt!

2020-08-17

En ny rapport från CES visar att många grundskoleelever i Stockholms län äter för lite frukt och grönsaker, och rör sig för lite. Högstadieelever har oftare sämre levnadsvanor än elever i mellanstadiet.

Läs mer

Sidor