- Utbud
- Näringsriktighet
- Säker mat
- Miljöpåverkan
- Konsumtion och svinn
- Service och pedagogik
- Organisation och styrning
- Elevernas matgästenkät
- Personalens matgästenkät
- Resultatrapporter
- Enkätverktyg
- Befintlig sida: Service och pedagogik
Har er skola en bra måltidsmiljö?
Grundskolans måltider ska tas tillvara som en resurs under skoldagen och genom att arbeta med området service och pedagogik ökar förutsättningen för att era elever ska trivas i skolrestaurangen och äta av er skollunch.
Service och pedagogik inkluderar matgästens perspektiv med elevinflytande, skolans måltidsmiljö och hur ni arbetar med pedagogiska luncher och integrerar måltiden i den övriga verksamheten. Det handlar om vikten av när och i vilken miljö lunchen serveras, hur matgästerna involveras och hur skolmaten tas tillvara som ett pedagogiskt verktyg.
SkolmatSverige uppdaterar innehåll och stänger enkäter
Livsmedelsverket arbetar just nu med att uppdatera sina nationella riktlinjer för skolmåltider. SkolmatSverige har därför påbörjat en översyn av alla enkäter och kommer att uppdatera dem framöver.
Enkäten Service och pedagogik har därför inaktiverats. Vi ser nu över enkätens relevans, innehåll och användarvänlighet. Det går inte längre att beställa en samlad resultat- eller kommunrapport för läsåret 2023/2024.