Välkommen till webbinarier om nya SkolmatSverige
Onsdagen 29 september och torsdagen 7 oktober bjuder SkolmatSverige in till webbinarier om hur verktyget fungerar och presenterar samtidigt webbplatsens nya funktioner och uppdateringar. Läs mer och anmäl dig här.
Vill du veta mer om SkolmatSveriges nya funktioner och uppdateringar och hur du som arbetar inom skola och kommun kan använda SkolmatSveriges verktyg?
SkolmatSverige erbjuder nu för första gången ett webbinarium för dig som vill veta mer om hur verktyget fungerar rent praktiskt. Webbinariet hålls vid två tillfällen: 29 september och 7 oktober. Anmäl dig till ett av tillfällena längre ned på den här sidan.
Josefin Lindroth, projektledare för SkolmatSverige går igenom allt du behöver veta om hur du som skola kostnadsfritt kan säkerställa att era skolmåltider är näringsriktiga enligt gällande lagkrav.
Helhetsperspektiv på skolmåltiden
Du får veta hur ni som skola kan arbeta med helheten och ta reda på om eleverna erbjuds bra skolmåltider, om rutinerna för hygien och specialkost är tillräckliga, vilken miljöbelastning er skola har, hur mycket av skolmaten som hamnar i magen respektive soptunnan, om er skola har en bra måltidsmiljö, om er skola har tillräckligt bra förutsättningar för att kunna producera och servera bra skolmat och vad era elever och personal tycker om skolmåltiderna och miljön.
Du kommer även få möjlighet att ställa egna frågor och veta hur ni på skolan kan skapa ett underlag för dialog och samarbete kring skolmåltiderna med hjälp av resultatrapporterna.
Varmt välkommen!
Senaste nyheterna
- Skollunchen är så mycket mer än bara maten på tallriken
- Danska organisationer på studiebesök för att lära om skolmat
- SkolmatSverige uppdaterar innehåll och stänger enkäter
- Åtgärder för en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion
- Hälsosamma och hållbara skolmåltider: En återblick år 2023
- Varför slängs skolmaten?
- Offentliga måltidens dag firas i veckan
- Nya gröna näringsrekommendationer
- En av sex skolmåltider slängs
- Skolor arbetar aktivt för hållbara skolmåltider